U5 onderzoek

Je baby is nu zes tot zeven maanden oud en het heeft een aantal wijzigingen aangebracht sinds de laatste inspectie bepaald. Nu is de vijfde screening, de U5, waarover je je hier kan informeren.

U5 onderzoek vormen de hechte controles en het daaropvolgende onderzoek zal nu plaatsvinden met langere tussenpozen. Vergeet niet om de gele zorg boekje waarin alle resultaten van het onderzoek worden getreden.

Wat wordt getest in de U5 onderzoek?

Wanneer U5 ligt de focus op het lichaam van de controle van het kind, evenals het gehoor en gezichtsvermogen worden opnieuw getest. Dan kunt u beslissen of uw kind heeft behoefte aan een gehoorapparaat of misschien een bril. sociaal gedrag van het kind wordt steeds interessanter en de dokter is in gesprek met een eerste indruk van het te krijgen. Anders worden alle gebruikelijke tests, die je al kent van eerdere data.

Zoals gebruikelijk, lengte en gewicht worden gemeten, geanalyseerd organen, ademhaling en hart en onderzoekt hoofdomvang en fontanel. Volgens de officiële aanbevelingen Stiko alle belangrijke vaccinaties zijn inmiddels uitgevoerd. Geval niet, kunnen ze nu maar gemakkelijk gemaakt en vastgelegd in Babyimpfbuch.

Zelfs als uw kind is nog niet klaar in een aantal punten, moet je je zorgen te maken. De "richtlijnen" wat uw kind op een gegeven moment alles kan, zijn bij benadering.

Display cover voor de U-studie papers

Gepersonaliseerde Filzhüllen voor U Reconnaissance boekenDe U-examens zijn een spannende ervaring voor elk kind. Des te beter als de U-Heft is mooi verpakt. Deze handgemaakte Covers kunnen worden geborduurd voor een jongen of een meisje met de naam van elk individu.

De motor is in de gecontroleerde U5 onderzoek

De kinderarts controleert of het kind alleen kan roteren in buikligging de rugligging. Kan het zijn (liggend op zijn buik), gebaseerd op de onderarmen? Spreid het op de vingers en die het hoofd rechtop? De oog-hand coördinatie wordt meestal al zo ver gevorderd dat het kind opzettelijk kan bereiken voor een interessant onderwerp.

zintuiglijke waarneming

Wanneer U5 wordt getest of en hoe je baby reageert op verschillende geluiden. Hier moet zo verschillend als mogelijk is, bijvoorbeeld, handgeklap en een vaag belletje rinkelen akoestische stimuli zijn. Uw kind erkent nu waarschijnlijk verschillende geluidsbronnen en draait in de juiste richting.

Hoe is het sociale gedrag van de U5 onderzoek uitgesproken?

De arts zal misschien zelfs te vermaken in de U5 om u over het algemene gedrag van uw kind. Hoe uw klein voorbeeld, reageert op vreemden? Is het open en geïnteresseerd of fremdelt te sterk? In aanvulling op de opmerkingen in de praktijk zal de arts vragen voor het gedrag in het dagelijks leven. Wees niet bang om uw observaties te delen met hem. De enige manier om een ​​idee over de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind te krijgen. Bij afwijkingen, zoals in het bijzonder angstig gedrag, de dokter heeft zeker een paar tips voor alledaagse situaties.

Kleine herinnering aan U5

Je moet U5 vroegst in de vijfde en niet later dan op de achtste maand van het leven Je baby waarnemen. Anders zullen ze zet je als zogenaamde egel vermogen (individuele gezondheidszorg) in aanmerking.

Dan heb je al gemaakt en de volgende check-up, het U6 is pas kort voor de eerste verjaardag van uw baby.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 22 =