U9 onderzoek

Uw kind is nu oud in ongeveer vijf jaar en het zal niet lang meer duren voordat een nieuwe levensfase begint - de school. Om de U9 is de laatste check-up voor het eerst naar school. Maar wees voorzichtig met de U9 is niet rond de school toelatingsexamen, die weer afzonderlijk zal worden gehouden.

Omdat de U8 een jaar weer voorbij is. Uw Small is nu ongeveer vijf jaar oud en bijna ontgroeid de peuter jaren. Nu is de U9 onderzoek nog loopt en dus de uiteindelijke controle vóór het begin van school. Je moet wat tijd te brengen, omdat uw kind is weer erg grondig onderzocht van top tot teen. En vergeet niet om de gele zorg boekje, zijn in de alle resultaten getreden.

Wat wordt getest in de U9 examen?

In de U9 het komt opnieuw uit te voeren alle standaard testen grondig opnieuw opnemen van de taal, motorische en sociale ontwikkeling etappes en om de zintuigen te verkennen. In een gesprek over de school bereidheid Je kan er je jezelf slim en uiteindelijk inhalen vaccinaties ooit gehoord over de school toelatingsexamen.

Maak je geen zorgen, de "specificaties" wat een kind op welke leeftijd kan van alles, zijn indicatief. Het is niet slecht, dus als uw kind is nog niet alles beheerst de taken voorbeeldig.

Ten eerste, zoals altijd gewogen U9 en gemeten. De organen worden afgetast en gecontroleerd hart en de longen. De kinderarts meet de bloeddruk en onderzoekt een urinemonster afwijkingen. Bijvoorbeeld, een hoog aantal bacteriën wijzen op een infectie van de urinewegen die optreedt in ongeveer drie procent van de meisjes en één procent van de jongens tot de leeftijd van tien. De zintuigen zijn weer onder controle. In een zicht en gehoor testen, zal de arts controleren of alle zintuigen goed te laten werken.

Display cover voor de U-studie papers

Gepersonaliseerde Filzhüllen voor U Reconnaissance boekenDe U-examens zijn een spannende ervaring voor elk kind. Des te beter als de U-Heft is mooi verpakt. Deze handgemaakte Covers kunnen worden geborduurd voor een jongen of een meisje met de naam van elk individu.

Hoe ver is de taalontwikkeling in de U9 examen?

Bij de meeste kinderen zelden nu fouten in uitspraak of in zinsbouw. U kunt veilig noemen voorwerpen en handelingen in beeld en luister geconcentreerd naar een verhaal. De kinderarts zal herzien met behulp van een gestandaardiseerde test de toestand van de taalontwikkeling, aandacht op spraakstoornissen zoals stotteren of stotteren. Indien zij vaststelt dat in de U9 problemen, kan hij u adviseren diverse promotie-activiteiten.

motorische activiteit

Veel kinderen kunnen nu veilig trappen op en neer te stijgen, zonder dat een extra stap te zetten. Zelfs kleine voorwerpen, zoals een schaar of pen moet zeker in de handen en worden gebruikt. Door te laten maken kleine oefeningen uw kind, hop, bijvoorbeeld op één been, kan de arts een beeld van de motor vooruitgang in U9 te krijgen.

De sociaal gedrag wordt gecontroleerd in U9 onderzoek

Vooral met het oog op de spoedige start van de school, de arts is ook geïnteresseerd in de emotionele en sociale ontwikkeling van uw kind. Kinderen van deze leeftijd hebben meestal al de mogelijkheid om andere kinderen te troosten en om hen te helpen ontwikkelen. U kunt regels van het spel tijdens het spelen te observeren en te volgen richten. In de U9 de dokter moet voornamelijk afhangen van uw observaties. Hoe uw kind zich gedraagt ​​in de kleuterschool? Zoals het geval is met andere kinderen? Bij afwijkingen, zoals de arts kan zeker helpen met advies.

Kleine herinnering voor U9

Je moet U9 niet eerder dan 58 en niet later dan de 66e maand van het leven Uw kind waarnemen. Anders zullen ze zet je als zogenaamde egel vermogen (individuele gezondheidszorg) in aanmerking.

De melktanden opnieuw onderzocht in detail in de U9. Indien er tekenen van verval of misvormingen laten zien hier, moet u zeker een afspraak bij de tandarts om vroegtijdige behandeling te starten. Misschien heeft u uw arts te herinneren in het achterhoofd, vernieuwt u de vaccinaties tegen tetanus, difterie en kinkhoest, of inhalen op ontbrekende vaccinaties voor het eerst naar school.

De U9 is de laatste screening in de kindertijd, die wordt gesteund door alle wettelijke ziekenfondsen. De volgende gepland in het beleid health check wordt pas weer plaats tussen de 12e en 14e jaar. maar sommige verzekeringsmaatschappijen betalen voor optionele intermediaire studies - U10 en U11 - de kosten. Informeer uzelf gemakkelijk rechtstreeks vanuit uw zorgverzekering, welke opties voor u open.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 23