Udgifter til en mor-barn-behandling

Siden 2007, mor-barn behandling er en standard fordel af den lovpligtige sygeforsikring. Dette desværre betyder ikke, at for en mor-til-barn behandling får ingen omkostninger for dig, hvis du er forsikret ved lov. I den følgende artikel kan du finde ud af, hvad koster du nødt til at forvente i et mor-barn behandling, og når en reduktion i omkostningerne er mulig. Derudover kan du finde oplysninger om prisen for en mor-barn kur mod privat forsikrede og embedsmænd.

Effektiviteten af ​​en mor-barn kur er videnskabeligt bevist. En sådan behandling bør derfor være en hvilken som helst kurbedürftigen mor tillader. Det er en af ​​grundene til, at mor-barn kur mod sundhedsreformen i 2007 er et af de almindelige serviceydelser, som lovpligtige sygeforsikring.

Mor-barn sundhedsudgifter: Hvad koster det, du skal forvente?

Omkostningerne ved et mor-barn behandling afhænger af, om du er dækket af sygesikringen lov eller privat og er som følger:

Display guide for en mor-til-barn behandling

Anbefalet læsning: guide til mor-barn kurDen daglige stress og udfordringer familielivet kan belaste en mor stærk. Dette har naturligvis en effekt på forholdet til barnet eller en partner. I sådanne tilfælde anbefaler vi, at du en mor-barn behandling. Meget af den information, du får i denne vejledning.

Omkostninger for forældre-barn kur: Sygesikring

Som allerede nævnt, er det i et mor-barn behandling en standard fordel af den lovpligtige sygeforsikring. selvfølgelig, levering af denne standard fordel kræver, at en mor til barn behandling er medicinsk nødvendig, og sagen blev godkendt. Hvis det er tilfældet, vil din sundhedsforsikring dækker udgifter til overnatning, mad og medicin foranstaltninger i mor-barn behandling fuldt ud.

Ud over disse omkostninger en lovbestemt co-betaling svarende til maksimalt 10 euro per kalenderdag falder på en mor-barn-kur, som du er nødt til at bære sig selv. Omkostningerne ved en 21-dages mor-barn behandling ville være så 210 euro for dig. Dit barn er generelt fritaget op til 18 år af dette ekstra betaling, uanset om det er i sig selv har behov for behandling eller har ledsaget dig.

På grund af - også oprettet ved lov - co-betaling grænse, du kan frigøres ved lave indkomstniveauer for nogle af betalingerne. Hvis du er kronisk syg, disse kosttilskud grænse er 1% af den årlige husstandsindkomst, for ikke-kronisk syge på 2%.

Eksempel 1: Familien årlige indkomst er 15.000 euro. Lider du af en kronisk sygdom, grænsen betaling er 1%. Så du betaler for 150 euro i stedet for 210 euro for 21 dage mor-barn behandling.

Eksempel 2: Den årlige husstandsindkomst er 15.000 euro. Som en ikke-kronisk syg der er en co-betaling på 2% af den årlige indkomst, det vil sige 300 euro. Dette beløb overstiger den maksimale egenbetaling for mor-barn behandling, hvilket er grunden til du ikke har nogen fordel i dette tilfælde.

Som eksemplerne viser, at co-betaling limit angreb i de fleste tilfælde kun for de kronisk syge og familier med meget lave indkomster. Hvis imidlertid skulle være tilfældet, er det tilrådeligt at lade dig slippe din egen forsikring fra co-betalinger allerede inden de kommer ind i spaen, som går ud over den grænse betaling og at udstede en såkaldt certifikat for fritagelse. Så du spare dig selv den administrative byrde i bakspejlet for at lade dig tilbagebetale med tilbagevirkende kraft.

rejser også udgifter til mor-barn kur vil blive refunderet af din sygesikring. Niveauet for refusion afhænger af, om Værsgo, en mor-barn-behandling som forebyggelse eller genoptræning. I tilfælde af en forebyggende foranstaltning, rejseudgifterne til 10% - taget per person per tur - men mindst 5 euro og højst 10 euro. Denne regel gælder også for børn jeres, selv om det generelt er fritaget receptpligtig afgifter. Hvis mor-barn behandling af genoptræning er, at rejseudgifter dækkes fuldt ud.
Tip: Hos Deutsche Bahn børn kan rejse gratis er normalt op til 14 år. Du forhøre bedst tidligt om sådanne tilbud.

Omkostninger for forældre-barn Spa: Privat forsikring

Som med en obligatorisk sundhedsforsikring, skal indsendes en ansøgning om et mor-barn behandling i princippet af en privat sundhed. Imidlertid er en mor-barn behandling ofte finansieret af private sygeforsikringer kun som genoptræning og ikke som en sikkerhedsforanstaltning. Og dette kun, hvis en passende forsikring er afsluttet. I de grundlæggende satser omkostningerne til erhvervelse af mor-barn kur normalt ikke.

Hvis din gyldige takst specificerer en godtgørelse for en mor-til-barn behandling, skal du alligevel - som i den lovpligtige forsikring også - forventer en co-betaling. Dette er normalt højere end for offentligt forsikret, og er, mor-barn velfærd organisation eV Ifølge afhængigt af klinikken på omkring 70 euro per dag. For barnet dine omkostninger er omkring 45 til 60 euro per dag, medmindre det selv ikke er behov for behandling. Hvis dit barn ledsager dig, fordi det er syg, prisen afhænger igen på din nuværende takst.

Udgifter til mor-barn behandling: embedsmænd

Hvis du er en embedsmand, omkostningerne ved en mor-barn helbrede Du kan være lavere. Fordi siden 2004, mor-barn kur er berettiget som en rehabilitering foranstaltning. derfor tilbagebetales 50 til 80 procent af omkostningerne. Det nøjagtige beløb afhænger af din familie situation og de gældende føderale eller statslige embedsmænd statsstøtte regler. Hvis du ønsker at tage hjælp til at fuldføre, er du nødt til at udføre, som har en tilsvarende licens, mor-barn behandling på en klinik. Dette er tilfældet for eksempel på hospitaler, der tilhører de mødre rekonvalescens.

Udgifter til en mor-barn kur mod selv-løn

Selvfølgelig, en mor-barn kur er mulig uden en lægeerklæring eller godkendelse fra din sygesikring. Mange klinikker tilbyder en mor-barn kur mod selv-pay-patienter. Prisen afhænger af udbud og den valgte enhed. For eksempel tilbyder spa klinik Heiligenstadt i Thüringen en mor-barn behandling fra omkring 360 euro pr uge per person inklusive halvpension.

En mor til barn kur er derfor altid en omkostning for dig. Det nøjagtige beløb i dit tilfælde, kan du bedst give din sygesikring eller i givet fald den kompetente fordele kontor oplysninger. Hvis du ønsker at tage en mor-barn behandling på egen bekostning, de tilsvarende klinikker er den rigtige partner for dig. Rådgivningscentre, såsom Mødre rekonvalescens eller mor-barn hjælpeorganisation eV kan stå din side med hjælp og rådgivning.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 20