Udgifter til kunstig befrugtning

Omkostningerne ved befrugtning kan hurtigt høj. Og ikke alle udgifter refunderes af sygesikringen. Da sundhedsreformen i 2004, refusion af visse tjenester er underlagt betingelser. Dette har resulteret i de følgende år til en halvering af behandlinger i Tyskland. Skaffe dig et overblik over udgifterne til gødskning og finde ud af, hvilke tjenester er dækket af sygesikringen.

Hvor meget koster en kunstig befrugtning?

Omkostningerne ved fertilitetsbehandling er meget forskellige afhængigt af den anvendte metode, antallet af nødvendige cykler af behandling og den nødvendige medicin:

 • En in-vitro-befrugtning koster i alt omkring 3.000 euro pr cyklus, omkring 1500 euro for medicin og 1.500 euro for udgifter til lægebehandling. Da chancen for graviditet per cyklus er kun omkring 30 procent, op til tre til fire cykler er ofte nødvendigt. Således kan de samlede omkostninger ved en in vitro-befrugtning hurtigt tilføje op til 9.000 euro.
 • Udgifterne til beløb inseminering til omkring 200 euro for en inseminering i spontan cyklus eller omkring 1.000 euro for en insemination med hormonal stimulation, hvor narkotika priserne ikke er angivet. Da chancerne for succes af insemination er på omkring 10 procent om behandling cyklus, for der kan være behov for op til seks behandlinger her. Mange par, der ikke er en succes med insemination, efter at tage mulighederne for IVF at fuldføre. Disse omkostninger derefter kommer naturligt på det.

Udgifter til behandling i sig selv, der er et fast beløb. De omkostningsforskelle omtalte resultat fra den medicin. De ordineret medicin er meget forskellige fra sag til sag og kan til tider være meget dyrt.

Fuld overtagelse af sygeforsikringen

Barnløshed er anerkendt som en sygdom og dens behandling vil derfor blive refunderet af sygesikringen i vid udstrækning. Siden 01.01.2004, dog prisen for nogle tjenester vil ikke længere blive betalt fuldt ud. Som før, er dog fuldt ud refunderes alle diagnostiske foranstaltninger til at identificere årsagerne til en eventuel infertilitet. Og hormon behandlinger er stadig fuldt ud dækket af sygesikringen.

Sundhed forsikringsselskaber dækker følgende tjenester som en del af in vitro-befrugtning halvdel

Følgende behandlinger refunderet halvdelen når betingelserne i mere detaljeret nedenfor udføres er opfyldt:

 • Otte insemination uden hormonstimulation (dette omfatter også behandling med clomiphen og hCG)
 • Tre inseminationer med forudgående hormonbehandling
 • Tre forsøg på in vitro-befrugtning eller ICSI

Efter dette, har du ikke længere ret til kontant betaling. Hvis du har lyst til at have et overskud æg til en senere forsøg på at fryse in vitro-befrugtning, er du nødt til at råd til omkostningerne ved omkring 500 euro for nedfrysning. Midlerne ikke refundere omkostninger i disse sager.

Betingelser for refusion

Da sundhedsreformen i 2004 sundhed forsikringsselskaber dækker kun halvdelen af ​​udgifterne til inseminationen, IVF og ICSI, når følgende betingelser er opfyldt:

 • Parret skal være gift.
 • Kvinder og mænd skal være over 25 år gammel. Kvinden skal 40 år og manden endnu ikke har overskredet en alder af 50.
 • med sygesikringen, skal en behandlingsplan skal forelægges før starten af ​​IVF, ICSI eller insemination, herunder en cost estimering. Denne plan skal godkendes af fonden.

Det spiller ingen rolle i den offentlige sygesikring, hvis du har været et barn. Omkostningerne bæres uafhængigt af det. For ægtepar, udgifter til fertilitetsbehandling er også fradragsberettigede.

ingen betaling

For nogle behandlinger af reproduktiv medicin, vil sygesikring selskab ikke betale:

 • Kirurgisk ekstraktion af sædceller fra testiklerne
 • Den befrugtes af donorsæd
 • Den Kryotransfers og frysning af æg eller sæd
 • Andre sjældne og behandlinger (fx hatching, pollegeme (PKD), JE-klæber)

For mere information om kunstig befrugtning

Mere information om metoder til kunstig befrugtning, deres succesrate og risici, du kan finde i vores område "kunstig befrugtning".


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 58