Undersøgelse af en gynækolog: Så løber hun

Mange kvinder gyser før den første undersøgelse gynækologen. Her er det ikke så slemt. Må ikke præsentere det typiske forløb af en gynækologisk undersøgelse.

Da undersøgelsen fortsætter til gynækolog?

præparater

Måske du spørger en læge assistent, først, for at give en urinprøve i en kop. Urinen er testet med en teststrimmel på tegn på sygdom ud. Så du er blevet opfordret til en indledende drøftelse i et separat rum. Der, du interviewet gynækologen om grunden til dit besøg og diskutere problemer eller ønsker med dig. Så vil du blive bedt i selve behandlingsrum. Hvis din gynækolog er en mand, vil en læge assistent også være til stede i undersøgelsen.

Den aktuelle undersøgelse

I en hytte kan du frigøre maven. Du kan derefter sætte sig ned og sætte fødderne på støtterne på gynækologisk stol. Ryglænet bevæger sig en smule ned. Lægen kan nu først tage et kort kig på de ydre kønsorganer at bestemme rødme eller andre abnormiteter. Så scanner han den nederste del af maven. Efterfølgende undersøgelse af vagina og livmoderhalsen indefra ved hjælp af en speculum følger. Speculum den vaginale væg er lidt fra hinanden, så din læge kan se denne ressource bedre. Nu lægen heller ikke en smear, som senere analyseret i laboratoriet - det såkaldte Pap-test for livmoderhalskræft. Til denne skraber han et par celler fra livmoderhalsen kanalen. Bare rolig, det gør ikke ondt! Endelig din læge vil stadig forsigtige taster med fingrene for klumper eller andre ændringer væv. Hvis du allerede er over 50 år gammel, så lægen scanner desuden fra endetarmen. Valgfri er en ultralyd. I dette, lægen udfører en ultralyd sonde ind i skeden, og derefter undersøgt livmoderen og æggestokkene på skærmen.

Palpering af brystet

Du kan nu logge på nedenfor rundt for at samle op igen, udsætter for overkroppen. Lægen scanner brysterne ud for at finde noget node og viser dig, hvordan du kan gøre dette selv derhjemme.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =