Uw kind spreekt niet

Als uw kind niet te spreken, kunnen de verschillende oorzaken hebben. Maar dat betekent niet dat het moet geheel zonder de taal te leven. Hier kunt u te informeren en te leren hoe je je kind te begrijpen, zelfs zonder woorden die je over de oorzaken van stomheid.

Uw kind spreekt niet: Wanneer u moet handelen?

In het algemeen moet u wanneer u heb een vermoeden dat er iets mis is met de taalontwikkeling van uw kind, een arts raadplegen. Hoe eerder een spraak- of taalstoornis wordt gediagnosticeerd, des te beter kan helpen uw kind. Hoewel andere oorzaken, zoals een gehoorprobleem of een aangeboren afwijking bijvoorbeeld, zijn er verantwoordelijk voor dat uw kind niet te spreken, vroege opsporing is belangrijk.

wanneer Uw twee jaar oude kind spreekt niet, dat is niet per se een reden tot bezorgdheid. Hoewel kinderen beheersen meestal vrij veel woorden in deze tijd en kan eenvoudige zinnen te vormen, zijn er zogenaamde "late bloeiers" of "laatbloeier". Dit zijn kinderen van wie de toespraak in eerste instantie niet lukt, dan opeens nog mee. In het derde jaar hebben ze in te halen met andere collega's meestal ingehaald. Toch is het sinnvol, ik om u advies te laten als uw kind niet tot twee jaar gaat praten.

wanneer Uw drie jaar of ouder kind spreekt niet, moet je handelen, onderzoeken het medisch en dienovereenkomstig worden onmiddellijk behandeld. Omdat in dit tijdperk niet later dan de stilte van uw kind wijst op een falen van de ontwikkeling. Waarbij deze triggers en waarom precies uw kind niet te spreken, moet worden verduidelijkt door middel van een uitgebreid onderzoek.

Toon Boekbespreking: Mijn stem Playbook

Aanbevolen lectuur: Mijn spel taal boek uit GoogleLisp stotteren of stamelen - Veel kinderen hebben moeite met de taalontwikkeling. De Duden taal Playbook biedt een speelse bevordering van de uitspraak bij kinderen van alle leeftijden en maakt de kleintjes nog meer plezier oefenen.

Uw kind spreekt niet: Oorzaken

Als uw kind niet te spreken, kan die een verscheidenheid aan oorzaken hebben. Hier, de leeftijd van uw kind speelt een belangrijke rol. De normale taalontwikkeling verloopt in bepaalde niveaus die moeten gaan door middel van uw kind. Meer kunt u vinden in ons artikel "Leren om te spreken". Mogelijke redenen waarom uw kind niet te spreken, kan de volgende zijn:

  • , Laatbloeier 'De toespraak zal in eerste instantie beginnen in "late bloeiers." Op de leeftijd van twee tot drie jaar, deze kinderen plotseling beginnen te praten en sluit snel aan hun collega's.
  • Slechthorendheid of doofheidHet kan zijn dat uw kind niet te spreken, omdat het niets hoort. Dat is de reden waarom een ​​onderzoek door de nek-neus-keel arts is belangrijk. Meer u kunt vinden in ons artikel over het onderwerp van slechthorendheid bij kinderen.
  • taalstoornisAls uw kind niet te spreken, kan een taal impairment de reden zijn. Lees meer hierover kunt u lezen in ons artikel "taal impairment".
  • aangeboren stomheidDit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een genetisch defect. De stilte is het gevolg van schade in de hersenen, in het overigens normaal ontwikkeld en intelligent kind spreekt niet, omdat het niet kan beheersen zijn toespraak organen.
  • Mutisme gevolg van fysiologische factorenAls een fysieke schade aan de spraakorganen aanwezig is, die ook kan ertoe leiden dat uw kind niet te spreken. Dit kan, bijvoorbeeld, schade of gebrek aan stembanden of strottenhoofd.
  • stomheidAls uw kind lijdt aan mutisme, is het niet te wijten aan psychologische oorzaken spreken. Meer kijk op onze artikel over het onderwerp mutisme.
  • autismeAls uw kind lijdt aan deze aandoening, kan het zijn dat in de situatie, maar het is om te spreken, maar als gevolg van de symptomen toch gestaakt.
  • afasie: Zelfs met afasie kan zijn dat uw kind niet langer spreekt van tijdelijke aard. Als u wilt u nader informeren over dit onderwerp, dan kunt u ons artikel "afasie" te lezen.

Wat te doen als je kind niet te spreken?

Als de oorzaken waarom uw kind niet te spreken, zijn opgelost, kan de juiste behandeling te beginnen. Dit is bijvoorbeeld uitgevoerd door een logopedist, een logopedie leraar of psycholoog. Hoe eerder je kind wordt bevorderd, hoe groter de kans op succes. De arts of de behandelende therapeut bespreekt met u hoe u uw kind dat niet spreekt behandelen, eruit zal zien en of u kunt zelf de therapie oefeningen thuis te ondersteunen.

Als uw kind niet te spreken, gebaren of opschrijven verklaringen (bij oudere kinderen) zijn de beste manieren voor een kind je om zich verstaanbaar te maken. Domme mensen, is het niet mogelijk te weten om de gesproken taal te spreken. Zo moet het kind een andere manier om zijn omgeving te communiceren vinden. Want hoewel het u en andere medemensen kan begrijpen, kan het niet reageren op de gesproken taal. Daarom is het belangrijk dat je aandacht te besteden aan alle andere signalen dat uw kind laat zien, zoals gebaren of gezichtsuitdrukkingen.

Als uw kind niet te spreken, en er geen kans dat het kan leren om de gesproken taal te spreken, moet de kans krijgen om gebarentaal te leren te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een lichamelijke afwijking of onherstelbare stoornis in de hersenen aanwezig zijn of spreken met uw kind, want het is doof. De gebarentaal is een combinatie van tekens, die worden gevormd bijzonder de handen in combinatie met mimiek, mond afbeeldingen (stilte gesproken woorden of lettergrepen) en de lichaamshouding. Het leren van een gebarentaal is de inspanning te vergelijken met het leren van een vreemde taal. In ons artikel "Hoe gebarentaal?" Je kunt meer informatie over het.

By the way:

Vaak stilte wordt geassocieerd met doofheid. Maar iemand die doof is, hoeft niet automatisch gedempt. Zelfs zonder de persoon te horen is perfect in staat om te spreken gesproken taal, maar dit is beladen met moeilijkheden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 19