Valeriaan (catmint)

Medicinale planten kunnen medisch worden gebruikt voor vele kwalen. Ontdek in onze encyclopedie van geneeskrachtige planten die in die klachten en ziekten te helpen medicinale planten en hoe correct toe te passen.

 Algemene informatie over valeriaan

Valeriaan wordt ook wel kattekruid, zoals zijn geur op katten is zeer opwindend. Het geneesmiddel valeriaan is een vaste kruidachtige plant van 0,5 tot 1,5 m hoog met rijke groene gevederde loofbladeren. In de bloeiperiode van mei tot juli, de 4-5 mm groot, klein lichtroze open voor witachtig, geurige bloemen, gerangschikt in rispigen Trugdolden.

Bewezen als volgt:

  • onrust
  • slaapstoornissen
  • Angst en spanning
  • Zenuwachtig gerelateerde maagproblemen

Het gebruik van valeriaan, valeriaan en valeriaan tablets

Valeriaan U kunt zowel innerlijk bij uitwendig gebruik. Als u of uw kind lijdt aan nerveuze onrust veroorzaakt, bijvoorbeeld, examen stress, dan Valeriaan wordt gedurende de dag genomen. Als slaap problemen zijn het probleem, dan is het aan te raden om het nemen van een half tot twee uur voor het slapengaan. Door baden met valeriaan olie of valeriaanwortel U kunt ook van toepassing zijn buiten de plant. Hieronder kunt u de dosering voor een rustgevende thee te vinden.

theeVoor een infuus moet je giet er kokend water en laat steil voor 10-15 minuten 2-3 g valeriaan (1 theelepel) per beker. Maar let op, moet de dagelijkse dosis niet hoger zijn dan 15 g.

Het beste wat je gebruikt, echter, dragees, capsules of druppels, want dan is het gehalte aan werkzame stof is gestandaardiseerd en je hoeft niet het risico van het nemen van te veel valeriaan om je loopt.

belangrijk

Het gebruik van natuurgeneeskundige middelen vereist een nauwkeurige dosering en dient met uw arts besproken te worden.

effect

Voor de behandeling is de wortel van valeriaan en de directe (Valerianae radix) gebruikt. Ze bevatten alkaloïden en etherische oliën, die verantwoordelijk zijn voor de typische geur zijn. De moderne wetenschap is nog niet precies duidelijk welke ingrediënten voor de kalmerend effect zijn altijd verantwoordelijk. Soms moet je een beetje geduld, omdat het effect van valeriaan is niet altijd onmiddellijk begint, maar bouwt gedurende een aantal weken.

belangrijke mededelingen

Als je zwanger bent, borstvoeding of uw kind jonger dan twaalf jaar, dan moet u bespreken met uw arts de behandeling met valeriaan. Vooral in het eerste uur na het innemen valeriaan kan een verminderde respons veroorzaken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1