Veriryhmä 0 myönteisiä: Että sinun on tiedettävä

Veriryhmän 0 on positiivinen, maailman eniten käytetty veriryhmä. Mutta mitä tekee "veriryhmä" yleensä ja tärkeyttä sillä on raskauden aikana?

Noin kuusi litraa veren virtausta kehon läpi. Sen lisäksi, että hapen kuljetus elimistön nesteen täyttää useita muita elintärkeitä tehtäviä, kuten vastustuskyky infektioita ja lämmön säätö. Mutta veri ei ole sama verta. Riippuvainen tietyistä antigeenejä (proteiinit) pinnalla verisolujen on kahdeksan eri veren tyyppejä, jotka periytyvät vanhemmilta lapsille. Lueteltu harvinaisempaan maailmaa ovat:

  • Veriryhmä 0 positiivinen
  • Veriryhmä positiivinen
  • Veriryhmä B positiivinen
  • Veriryhmä AB positiivinen
  • Veriryhmä 0 kielteisiä
  • Veriryhmä negatiivinen
  • Veriryhmä B negatiivinen
  • AB veri negativDie kirjaimilla A, B ja 0 seistä järjestelmää, joka on kehitetty yli 100 vuotta sitten. Se poikkeaa veren läsnäolon antigeenien tyyppi A ja tyyppi B. veriryhmä 0 on mitään näistä antigeeneistä, AB-veriryhmän, kuitenkin, molemmat. AB0 järjestelmä täydennetään Rhesus tekijä, joka jakaa veriryhmien lisäksi positiivinen ja negatiivinen. Positiivisia kaikki veriryhmien, joka on verisolut niiden pinnalla D-antigeeni. Vain noin 15 prosenttia väestöstä tällaisia ​​antigeeni ei.

Veriryhmä 0 positiivinen raskauden

Määrittäminen veriryhmä on erityisen tärkeää verensiirtoja. Koska vain tietyt veren tyypit ovat yhteensopivia. eivät sovi yhteen, paakkuuntumista. Lisäksi Rh tekijä veren tärkeää raskauden aikana. Jos tämä on positiivinen, veriryhmä ei ole pienintäkään vaikutusta raskauteen. Lisätutkimuksia ja ehkäiseviä toimenpiteitä ei tarvita tässä tapauksessa.

Negatiivinen Rhesus tekijä äidin, voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Jos Rh tekijä isä on positiivinen, se voi olla positiivinen ja niin erilainen kuin äidin ja syntymättömän vauvan. Jos se on seurausta myös raskaudesta, mahdollisesti muodostunut Rhesus vasta äidin veri voi hyökätä verisoluja vauvan. Tämä voi olla hengenvaarallinen vauvalle. Säännöllisten tarkastukset ja varhainen määritys veriryhmä, mutta vakavia komplikaatioita voidaan yleensä välttää tässä tapauksessa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =