Veriryhmä 0 negatiivinen: Että sinun on tiedettävä

Kysyt itseltäsi, mikä on negatiivisesti veriryhmä 0? Selvitämme teitä siitä erityispiirteitä tämän veriryhmä.

Veren jokaisen ihmisen on ainutlaatuisia ominaisuuksia, että pinnan ominaisuudet (antigeenejä) punasolujen voidaan määrittää. Tämän perusteella se on jaettu veriryhmät. Kaikkiaan 29 veriryhmäjärjestelmissä, ABO ja reesus järjestelmä ovat tärkeimmät.

Kun taas ABO järjestelmä jakaa veren ryhmät A, B, AB ja 0 ero rhesus-järjestelmän välillä, reesus positiivinen (Rh +) "ja, reesus negatiivinen (Rh). Kun reesus D-antigeeni on tärkeä rooli, koska se ratkaisee vahvin immuunivastetta elimistössä. Veriryhmä 0 kielteisiä Sinulla tässä sen enempää kuin muita antigeenejä veressä.

Erityispiirteet veriryhmä 0 kielteisiä

Verensiirto ABO ja Rh tekijöitä täytyy täsmätä. Täällä ihmiset olla aivan erityinen rooli negatiivisesti veriryhmä 0th Tämä veriryhmä olet yksi harvinaisimmista ja halutuimmista veriryhmään, mikä tekee niistä erityisen arvokkaita. Vain noin kuusi prosenttia väestöstä on veriryhmä 0 negatiivinen. Niinpä on usein kutsutaan, Universal verta'. Se ei sisällä A, B ja D antigeenien ja on yhteensopiva minkä tahansa muun veriryhmä. Hätätilanteissa voidaan yleensä jättää pois tästä katsauksen yhteensopivuutta veren luovuttajien ja vastaanottajien.

Erityistapaus raskaus

Raskauden aikana, Rhesus yhteensopimattomuus voi esiintyä, ja se on silloin, kun vanhempi on rhesus positiivinen ja toinen rhesus negatiivinen. Tämä johtuu siitä, että Rh negatiivinen ihmiset muodostavat vasta, kun hänen verensä tulee kosketuksiin rhesus positiivinen veri. Oletko äiti Rh positiivinen tai olet ja lapsesi Rh negatiivinen ei ole vaaraa sikiölle. Ongelma syntyy, kun olet Rh-negatiivinen ja lapsi on perinyt isältään rhesus positiivinen veri ominaisuudet. Silloin immuunijärjestelmä tuottaa runkoa vasten lapsen veren vasta-aineita, jotka voivat olla hengenvaarallisia lapselle. Vaarana on toisesta raskaudesta, koska teet näistä vasta sen jälkeen, kun ensimmäisen yhteydenoton kanssa rhesus positiivinen veri lapsen. Ensimmäinen kulkee yleensä normaali. Näiden ongelmien välttämiseksi, rhesus negatiivinen äitien 28. raskausviikon kunnes 30. injektoitiin D-vasta-aineita.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 71 =