Vesirokko raskauden

Vesirokko tunnetaan ennen kaikkea klassinen ja erittäin tarttuva lapsuuden tauti. Useimmat aikuiset ovat immuuneja virukselle. Ensi-infektion raskauden aikana on harvinainen, mutta valitettavasti kun se tapahtuu hyvin vaarallista lapselle. Siksi kannattaa jättää aikaa testata vasta-aineiden ja, jos mitään immuuni suojaa ei ole, on rokotettu vesirokkoa mahdollista ennen raskautta. Myös raskauden varhaisessa vaiheessa toimenpiteitä tartuntoja vastaan ​​ovat mahdollisia.

Infektio vesirokko raskauden

Vesirokko, jota kutsutaan myös varicella, on erittäin tarttuva sairaus, joka lähetetään pisara infektio. By ihon kosketusta vesirokkoa tai vyöruusu, tauti voi tarttua. Aiheuttajaa kuuluu ryhmään herpesviruksen ja esiintyy hermoston keskittymistä Kun sairauden ensimmäisen tartunnan takaisin. Hän ei tuhonnut immuunijärjestelmää, mutta vain estetty. Jos immuunijärjestelmä heikkenee, Varicella voi lisääntyä jopa vuosia myöhemmin pitkin hermo ja tuskallinen ihottumaa kutsutaan vyöruusu aiheuttaa.

Jokainen, joka on ollut vesirokko, perustetaan elinikäisen immuniteetin virusta. Samalla on myös mahdollisuus olla rokotettu vesirokkoa. Rokottaminen suositella raskaana oleville naisille ilman asianmukaista vasta paljon.

Tuo kirjan vihje: Syö oikein raskauden ja imetyksen aikana

Kirja vihje: Oikea ruoka raskauden ja imetyksenMitä minun pitäisi syödä minun raskaus ja parempi olla mitä? Mitä syön terveiksi ja pysyä kunnossa? Vastaukset näihin ja moniin lisää kysymyksiä ravintoa raskauden löydät tässä kirjassa.

Oireita vesirokko

Ensimmäiset merkit infektiosta näy 10-21 päivää tartunnan jälkeen. Jotka ovat taudille tunnusomaisia ​​ovat pieniä, kutiava rakkuloita että levitetään ihon pinnalle ja limakalvoja. Kun naarmuuntunut muodostaa iholla sakkaa ja talletukset jätti jälkeensä arvet. Lisäksi voimakas väsymys, kuume ja päänsärky voi yhä mukana tauti.

Komplikaatiot vesirokko raskauden

Vesirokko on äidille epämukavaa, mutta pidemmälle ongelmalliseksi. Infektio ei itsessään ole hoidettavissa vain oireita voidaan lievittää. Joissakin tapauksissa, raskaana olevat naiset myös kehittää bakteeri-infektio, esimerkiksi keuhkoihin.

Vaara vauvan vesirokko raskauden aikana?

Kuinka vaarallista vesirokko voi olla raskauden vauvalle, riippuu myös silloin, kun äiti on virustartunta.

  • Ennen 13. raskausviikon, on vain hyvin pieni riski, että lapsi kuluu vahingot.
  • Välillä 13. ja 20. raskausviikon, riskien kasvun hidastumista, epämuodostumia, silmätulehdus, arvet ja kasvaimia noin kaksi prosenttia on.
  • Tämän jälkeen vaihe on jälleen ainoa kriittinen juuri ennen syntymää. Taudinaiheuttaja lähetetään kahdeksan prosenttia tapauksista lapsen ilman suojaa, että äidin vasta-aineiden lisäksi pieniä organismi. Vastasyntyneen niin valitettavasti monimutkainen sairaus, jossa on mahdollista välilliset vahingot uhkaa.

estää vesirokko raskauden

Infektioriski vesirokko on hyvin alhainen kuin noin 90 prosenttia kaikista aikuisista ovat jo kehittäneet immuniteettia virusta. Jos et ole varma, oletko immuuni vesirokko, voit olla se tarkastaa hyvin yksinkertainen verikoe lääkäriltä.

Jos sinulla ei ole vastaavaa vasta-saat rokotetuista aikuisena teitä vastaan ​​vesirokkoa. Tämä on kuitenkin mahdollista vain korkeintaan kolme kuukautta ennen raskautta, elävänä rokotteena käytettäessä. Tämä tarkoittaa, että heikennetyn määrä taudinaiheuttajia ruiskutetaan. Koska raskaus muuttaa immuunijärjestelmää, bakteerit voivat olla jopa vaarallista niin pieniä määriä, sinulle ja lapselle.

Immunoglobuliinin anto kosketuksissa raskauden aikana

Jos olet kosketuksissa vesirokko tai vyöruusu, eikä immunoglobuliini voidaan antaa jopa 72 tunnin kuluttua kosketuksesta. Tämä on oikeastaan ​​vain ylimääräisen annoksen vasta-aineita, jotka lievittää infektio, viivyttää, ja joskus täysin hallinnassa. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet saanut tartunnan sinulle kriittisessä vaiheessa vesirokko ja ovat agenttien "parempi" aikaa työntää takaisin.

Hoidossa vesirokko

Lisäksi virus ei voida hoitaa. Vastaan ​​kutiava kuppa voi määrätä jotain, joka lievittää oireita sinä lääkäriltä. Antibioottihoito on hyötyä vain silloin, kun vesirokko on aiheuttanut myös bakteeritartunta - mutta virus ei voi taistella sitä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4