vestigen de kosten van kinderopvang belasting

Kita, gastouder of au pair - kinderopvang is essentieel voor veel gezinnen, het is gratis, maar niet in de meeste gevallen. Een deel van de kosten voor kinderopvang u mag aftrekken voor fiscale doeleinden en met de nieuwe wetgeving, de 2012 is nu veel gemakkelijker dan voorheen. Hier leest u hoe en wanneer u de kosten van kinderopvang kunnen doen voor fiscale doeleinden.

Vanaf 2012, wordt alles eenvoudiger. Tenminste over regelgeving rond de kosten van kinderopvang het raken van de van en u tevreden bent over iets minder papierwerk. Een paar basisvoorwaarden blijven:

  • Er kunnen fiscaal aftrekbaar slechts tweederde van de kosten en een maximum van 4.000 euro per kind per jaar.
  • De selectie enige biologische kinderen, aangenomen of pleegkinderen in uw huishouden.
  • Kinderopvang kost je alleen laten gelden voor kinderen tot de leeftijd van 14 jaar. Uw kind kan niet voor zichzelf kunnen zorgen als gevolg van een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, is er geen leeftijdsbeperking.

Speciale voorwaarden voor aftrekbaarheid

In 2012 werden de kosten voor kinderopvang opgenomen in de aangifte als zakelijke kosten toen vader en moeder of alleenstaande ouders werden gebruikt. Als alternatief zou de kosten van kinderopvang worden gecompenseerd als bijzondere uitgaven, indien nodig om bijzondere redenen, zoals ziekte of handicap was, de zorg voor kinderen. Alleen de kosten van de zorg van de kinderen tussen de drie en zes jaar, mochten worden opgenomen zonder speciale aankondiging.
waarschuwing: Met uw aangifte over 2011. U moet Helaas aanmelden voldoen aan deze regelgeving.

  • Voorbeeld 1: Een enkele, werkende moeder verdient 45.000 euro per jaar. Voor de verzorging van haar zoon, ze betaalt 4.800 euro per jaar bij een gastouder. Twee derde van de kosten, namelijk 3.200 euro, kunnen ze verkopen als een bedrijf kosten. Belastbaar ze heeft slechts 41.800 euro na aftrek van het bedrag.
  • Voorbeeld 2: Een paar heeft een vier jaar oude dochter, die in de kleuterschool. Jaarlijks Dit kost 1.800 euro. Slechts één ouder wordt gebruikt en verdient in 45.000 euro. In de aangifte kan hij niet aftrekken kosten van kinderopvang als beroepskosten, want zij zijn niet de moeder en vader, die werkt. Maar het is mogelijk om een ​​lijst van de kosten voor kinderopvang als buitengewone uitgaven, omdat de dochter is tussen de drie en zes jaar oud, en het kind zorg moet worden gerechtvaardigd door de bijzondere voorwaarden. Tweederde van de kosten - 1.200 euro - zijn aftrekbaar en 45.000 euro slechts 43.800 euro moet worden belast.

Wat zijn ...

... reclame kosten? De Wet Inkomstenbelasting gerelateerde kosten zullen worden aangegeven als "kosten voor de verwerving, het behoud en het behoud van de inkomsten" (§ 9 par. 1 zin 1 EStG). Dit verwijst naar de financiële kosten, zonder welke u uw beroep niet kon volgen. Deze omvatten, bijvoorbeeld, de dagelijkse woon-werkverkeer, bepaalde literatuur of zelfs om te zorgen voor uw kleine tijdens de werkuren.

... bijzondere lasten? Onder bijzondere kwesties vallen "private" uitgaven gunstige fiscale behandeling onder bepaalde voorwaarden. In de wetgeving is er een hele lijst van speciale edities die onbeperkt in mindering gebracht, gespreid of vaste maximumbedragen van de belasting. In aanvulling op de kosten van kinderopvang die bijvoorbeeld kan worden kerkbelasting of alimentatie.

Sinds het begin van 2012, kunnen alle ouders de kosten van kinderopvang volgens de aangifte inkomstenbelasting zonder bijzondere rechtvaardiging te maken. Het alternatief "reclamekosten" viel uit en de kosten voor kinderopvang zijn uniform aftrekbaar als buitengewone uitgaven.

By the way: Het krediet voor de kosten van kinderopvang in de aangifte heeft geen negatieve invloed op de kinderbijslag en het kind belastingkrediet.

AnzeigeDu zoekt steun in het dagelijks leven?

Moeder en KindMet alle stress in het gezin twee handen zijn niet genoeg soms eenvoudig. Speciaal voor de kleintjes steun is belangrijk, dus je hebt iets tijd voor je kunt. Op ErsteKinderbetreuung.de kunt u kompetetente helpers vinden, zelfs voor de U3 ondersteuning.

Wat kwalificeert als aftrekbare kinderopvang?

Care is niet hetzelfde ook steun vanuit het perspectief van de staat. Tutoring of lidmaatschap van een sportclub kan zijn, bijvoorbeeld, is niet aftrekbaar als kosten voor kinderopvang van hun belastingen. Kinderopvang kost u kunt doen gelden indien:

  • Een oppas, nanny of een au pair zorgt voor de kleintjes: Wanneer de voornamelijk zorgt voor de kinderen Au pair, is het belangrijk dat u het precies vast in een schriftelijke overeenkomst. De belastingdienst is in principe van uitgaan dat een au pair meisje gedeeltelijk overneemt de kinderopvang en wat huishoudelijk werk. Daarom, zonder duidelijk bewijs, slechts 50 procent van de totale kosten in rekening worden gebracht als kosten voor kinderopvang.
  • Uw kind een kleuterschool, een crèche of kinderdagverblijf bezocht: Veel ouders zijn bang dat het verwacht hogere premies in Kita en Co met de nieuwe regelgeving. In het algemeen zijn de maandelijkse kosten hangen namelijk samen met het inkomen van de ouders, waarvan de bijkomende kosten in mindering worden gebracht. Kleinere inkomen betekent kleinere bijdragen. Maar zelfs als de kosten van kinderopvang nu betalen niet als zakelijke kosten, maar alleen als een speciale uitgave, moeten zij worden beschouwd in dergelijke situaties in het voordeel van de ouders, volgens de wetgevers. Een verhoging van de bijdragen dus niet bedreigd.
  • Grootouders of een ander familielid verzorgen: Het lijkt misschien vreemd u, maar nogmaals, je moet het opzetten van een schriftelijke overeenkomst met betrekking tot de betaling duidelijk. Alleen dan kun je later opgeven in de aangifte inkomstenbelasting kosten voor kinderopvang en het bewijs leveren.

U merkt, de belastingdienst ziet er precies in termen van bewijs. daarom denken dat het niet alleen om het bewijs Contracten voor bedrag van de betaling en de betalingstermijn. U moet ook aantonen dat het geld daadwerkelijk is betaald, bijvoorbeeld door een bankafschrift. Als u specifieke vragen over de kosten van kinderopvang, u zich wenden tot uw best om een ​​fiscaal adviseur te raadplegen of vraag rechtstreeks van de belastingdienst in uw buurt door. Daar kunt u uw persoonlijke situatie nauwkeurig worden vastgesteld en je zal zeker goed doen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =