Vitamine D tijdens de zwangerschap

De adequate aanvoer van vitamine D is zeer belangrijk tijdens de zwangerschap. Samen met andere voedingsstoffen vitamine D ondersteunt de groei en ontwikkeling van uw baby tijdens de vroege fase van de zwangerschap en ook doneert je lichaam voldoende vermogen. En zelfs als je niet zwanger bent, moet uw lichaam met voldoende vitamine D-voorziening jou. Hier kunt u zien wat er achter vitamine D en hoe u kunt voldoen aan uw dagelijkse behoeften.

Waarom is vitamine D belangrijk is voor jou en je baby?

  • Vitamine D maakt het mogelijk om het lichaam, calcium exploiteren van voedsel en dus het versterken van botten en tanden. De botdichtheid van uw ongeboren baby wordt beïnvloed tijdens de zwangerschap.
  • Je immuunsysteem profiteert D-niveau van een hoge dosis vitamine. Verdediging en bescherming van de cel worden opgezet en u te beschermen tegen ziektekiemen. Dus u fit te blijven voor en tijdens de zwangerschap en gezond.
  • Nieuwe studies bevestigen dat een positief effect op hart en bloedvaten. Het vitamine vermindert het ontwikkelen van diabetes en multiple sclerose risico's, en lijkt ook het risico op kanker te verminderen - voor u en uw baby.
  • The British Journal of Nutrition publiceerde in 2010, studie resultaten toonden aan dat een goede vitamine D-voorziening een belangrijke ondersteuning cel groei van de baby in een vroeg stadium van de zwangerschap. Van de 3700 vrouwen bracht proefpersonen met een goed aanbod gemiddeld groter en zwaarder kinderen op de wereld dan de vergelijkingsgroep.

Toon Boekentip: voeding tijdens de zwangerschap

Boekentip: Right eten tijdens de zwangerschap en borstvoedingWat moet ik eten en niet beter wat? Wat ik eten voor misselijkheid en brandend maagzuur? Welke bevordert melkproductie? U vindt in dit boek geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

Hoeveel vitamine D die u nodig heeft tijdens de zwangerschap?

Tot nu toe, de Duitse Nutrition Society (DGE) beveelt een dagelijkse dosis voor volwassenen van vijf nanogram en kinderen en senioren ongeveer twee keer het bedrag. Zelfs als een overdosis is relatief onwaarschijnlijk is, moet je niet elke hoeveelheid af te wikkelen. Laten we uw waarden te meten naar de dokter en bespreken met hem een ​​individuele dosering. Voor de zwangerschap, de standaard dosis voor volwassenen is meestal voldoende. Vanaf de eerste weken van de zwangerschap Uw vraag toeneemt en er zijn 10 nanogram zoals aanbevolen.

2008 "National Nutrition Survey" van het Federaal Instituut voor Voeding is bepaald dat 82 procent van de mannen en 91 procent van de vrouwen krijgen onvoldoende vitamine D. Omdat de vitamine D-status wordt vaak niet gecontroleerd in de reguliere medische controles, moet je worden gemeten met het oog op een mogelijke deficiëntie vroeg op uw waarden naar de dokter tegen te gaan.

Hoe je bent het verstrekken van uw lichaam tijdens de zwangerschap met vitamine D?

De actieve vitamine D is strikt genomen geen echte vitamine, maar een boodschapper, die wordt gevormd door omzettingsprocessen in de lever en nieren. Het "grondstof", de zogenaamde natief vitamine D, hetzij via de huid of voedsel.

De belangrijkste leverancier natuurlijk vitamine D is de zon, of beter gezegd de Direct huidcontact met UVB-stralen van de zon. Echter, er zijn een paar dingen die je zou moeten overwegen:

  • In de zomer moet zonnebrandcrème te beschermen met een hoge SPF huid tegen zonnebrand en het risico op huidkanker te verminderen. UVB-stralen worden geblokkeerd, maar ze kunnen ook niet natief vitamine D in de huid. Natuurlijk, bescherming tegen de zon is belangrijk en je moet blijven opletten. Echter, tien minuten per dag zonder zonnebrandcrème zijn genoeg om voldoende te vullen.
  • Terwijl de huid komt in de zomer, zelfs op bewolkte dagen of in de schaduw met UVB-stralen in contact komen, zijn ze missen helaas volledig in onze breedtegraad in de winter. Ongeveer van oktober tot het geheugen maart dus kan niet in de frisse lucht te vullen.
  • Zelfs bij de bespreking van overblijfselen of zonnebanken zijn een goed alternatief, moet je niet wilt dat de kunstmatige lichtbron toe te passen. Uw huid kan zeer gevoelig in de eerste paar weken van de zwangerschap en is gevoelig voor invloeden van buitenaf. De meeste commerciële solariums al samen met UVA-straling en zijn nutteloos voor uw vitamine D-spiegel.

Ook een aantal voedingsmiddelen U kunt uw lichaam te gebruiken tijdens de zwangerschap voorzichtig met de vitamine. vooral vette vis, rundvlees lever en levertraan D gehalte zijn bekend om hun hoge vitamine. Kleinere hoeveelheden vast te zitten in melk, eidooier of paddestoelen. Ongeveer 100 gram van haring, zalm of heilbot voldoende zijn om de dagelijkse behoeften te voldoen. Bij ons vind je niet een aantal heerlijke recepten die u voorzien van een extra dosis vitaminen die u voor en tijdens de zwangerschap.

absorberen vitamine D tijdens de zwangerschap door middel van voedingssupplementen

Als uw lichaam ontbreekt in de zwangerschap, ondanks alle vitamine D, kan voedingssupplementen helpen. Vaak de preparaten in combinatie met foliumzuur krijgen een even belangrijk onderdeel van het voedingsmedium tabel. Je krijgt de extra kosten drugs in de apotheek, maar moeten ze niet te nemen zonder overleg met uw arts. Gedoseerd ze correct helpen u definieert om u en uw maximale kind tijdens de zwangerschap te bieden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 41 =