Voet misvormingen bij kinderen

Foot problemen moeten snel worden opgelost, omdat onze voeten zijn het fundament van ons lichaam. Als er iets mis is met hen, heeft dat invloed op het gehele bewegingsapparaat. Wij geven u een overzicht van de voet misvormingen, hun oorzaken en hoe ze kunnen worden behandeld.

Welke voet misvormingen zijn er?

Zelfs de voetjes van onze kinderen zijn gemaakt van 28 botten, 107 ligamenten en 19 spieren. De complexe structuur van deze lichaamsdelen brengt ook veel klachten en in het bijzonder aandoeningen van de voet mee. Veel samen voorkomen in combinatie. De meest voorkomende voetproblemen zijn:

 • gelede voetenDe hielen zijn schuin en kantel de voet binnen.
 • platvoetenDe Fußlängsgewölbe afgeplat.
 • holle voetenDe Fußlängsgewölbe wordt verhoogd.
 • horrelvoetHet kind is aan de rand van de voet of zelfs op de achterkant van de voet. In een therapie direct na de geboorte van een volledige genezing mogelijk is.
 • hack voetenDe achterkant van de voet wordt getrokken in de richting van het scheenbeen. Oorzaak is meestal prenatale gebrek aan ruimte, dus de genezing komt vaak spontaan kort na de geboorte.
 • sikkel voetenDe tenen en voorvoet naar binnen gedraaid. Oorzaak kan buikligging van zuigelingen, moet deze voet misvorming worden behandeld.
 • platvoetenDe zool is door het afvlakken van de voet lengte gewelf plat op de grond. Platte voeten zijn aangeboren, maar zeer zelden.
 • Planotransversus voeten: Een X-positie van de hiel en afvlakking van de binnenste boog van de voet. Ze zijn de meest voorkomende voetvervorming bij kinderen, maar volwassen meestal tot de schoolgaande leeftijd. maar ze moeten, wanneer zij aanwezig zijn in de volwassenheid nog worden behandeld.
 • klauwtenen: Hyperextensie van de metacarpofalangeale gewricht gebogen Midden- en Zehenendgelenk.
 • hamertenen: Afgelegen, maximale buiging van Zehenendgelenks.

Weergave Mooie schoenen voor de kleintjes

shoe's Blue kinderenDe goede ontwikkeling van de voeten van kinderen is erg belangrijk. Misvormingen veroorzaakt door verkeerde schoenen, zijn moeilijk te verbeteren in de loop van de ontwikkeling. Om kind je om de best mogelijke basis te verschaffen, raden wij u aan de leerlingen van de olifanten lopen.

Oorzaken van voetvervormingen

Een klein deel van voetvervormingen erfelijk of verband houdt met letsel, maar de meeste problemen komen uit de verkeerde schoeisel. Veel baby's die veel te vroeg schoenen in de verkeerde maat. Omdat de voeten van kinderen zijn nog steeds zacht en kneedbaar, de kinderen niet vergeten vaak weinig van de niet-passende schoenen. Bijvoorbeeld, als de hiel niet geldt, de tenen glijden naar voren en worden samengedrukt. Ze proberen vast te houden in de schoen. Het resultaat is bijvoorbeeld klauwtenen. Synthetische schoenen en sokken zijn hier geen hulp, ze bevorderen voetproblemen zoals zweetvoeten.

Het voorkomen van voetproblemen

Je moet zo snel mogelijk beginnen met de promotie van de beweging, zodat de voeten van uw baby gezond opgroeien en blijf sterk.

 • Tijd voor schoenen: Baby's moeten schoenen zo laat mogelijk. Dus ze kunnen doen veel op blote voeten loopt en maak zo veel "ground ervaringen". , Dus zorg dat uw kind loopt over veel verschillende substraten en ook getraind ongelijke vloeren zijn spieren, banden en pezen. Zo kun je heel vroeg om voetproblemen te voorkomen.
 • Het kopen van schoenen: Bij het kopen van schoenen die je moet ervoor zorgen dat de schoenen passen perfect. Speciale meetinstrumenten zijn hier nuttig. De "duim test" U dient zich te onthouden, omdat het onjuist is afhankelijk van de schoen. Belangrijk is in het algemeen ten minste twaalf millimeter moet worden toegevoegd aan de effectieve lengte van de voet van uw kind. Ook kunt u eenvoudig opnemen op karton, knip het uit en neem het mee naar het winkelcentrum voet omtrek.

Maatregelen voet misvormingen

Voor voetproblemen moet je laat je een arts te raadplegen. Vaak orthopedische schoen inserts of speelse voet oefeningen helpen. Vooral met Knick Senkfüßen die vaak voorkomen bij kinderen, een zogenaamde kan de mobiliteit van uw kind te versterken "anatomisch slimme zet" en het bevorderen van welzijn. Afhankelijk van de ernst van de voet misvorming, maar ook corrigerende gipsen afgietsels, spalken, op maat gemaakte schoenen of fysiotherapie nodig zijn. Pas als al deze maatregelen niet helpen moet worden gegeven aan een operatie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 41 =