Waar en wanneer toe te passen voor de ouders voordelen?

Ouderlijk voordelen die je moet vroeg na het verzoek van de geboorte van uw baby, maar samen met alle andere formaliteiten kan eenvoudig om te verliezen. Hier kunt u zien waar u nodig heeft om uw aanvraag, welke termijnen moet u overwegen en hoe lang u in aanmerking voor kinderbijslag in te dienen.

Waar u kunt zich aanmelden voor ouderlijke voordelen?

Als u en uw partner willen ouderschapstoelage te nemen, moet u elke voltooien een schriftelijk verzoek aan de kinderbijslag kantoor op het terrein. Een gedetailleerde lijst van adressen die u kunt vinden op de website van het federaal ministerie van Gezins- en Ouderenbeleid, Vrouwen- en Jeugdzaken. De toepassingen zelf je krijgt bij de overeenkomstige ouderschapstoelage kantoor, maar nu houden ook veel ziektekostenverzekering en kraamafdelingen de benodigde formulieren klaar.

Om de oorspronkelijke aanvraag, een aantal documenten en documenten die je nodig hebt om te dienen zijn:

  • Geboorteakte of geboorteakte van het kind
  • Bewijs van inkomen de laatste 12 maanden
  • Certificaat van de ziektekostenverzekering voor de aankoop van de zwangerschapsuitkering na de geboorte
  • Certificaat van werkgeversbijdrage aan zwangerschapsuitkering
  • Werken bevestiging door de werkgever voor part-time werk of uitleg over het werken, als je zelfstandige bent

Toon Boekentip: Babypedia

Aanbevolen lectuur: BabypediaToepassingen, formulieren, checklists - hier kunt u snel het spoor bijster raken. Daarom willen wij u het boek "Babypedia" aanbevolen. Met veel tips en informatie steunt u dit boek, terwijl autoriteiten Marathon.

we vinden op Amazon het boek.

Wanneer u in aanmerking voor ouderlijke voordelen?

Als u wilt toepassen voor ouderlijke voordelen, moet u rekening mee houden dat de ouderlijke uitkering niet wordt betaald door kalendermaand, maar na maanden van het leven van het kind. Als je baby is geboren, dat 15 augustus de periode is geldig tot 14 september, de eerste maand waarin je kunt verplaatsen in geld van je ouders. Sinds ouderlijke toelage met terugwerkende kracht zal worden betaald voor slechts drie maanden van het leven, is het belangrijk dat u zorg vroeg na de geboorte is dat de aanvraag met bewijsstukken te komen tot voordeel kantoor van de ouders.

Ouderschapstoelage en het ouderschapsverlof

Ouderschapstoelage en ouderschapsverlof mag niet absoluut parallel worden toegepast. Echter, voor de meeste ouders, het is niets te doen, als voorwaarde voor het recht op ouderschapsverlof personeelsbeloningen worden verlaagd arbeidsduur van 30 uur per week. Daar heb je zeven weken abonneren op uw werkgever zwangerschapsverlof, het duurt een beetje planning en geluk aan de ouders uitkering en ouderschapsverlof optimaal aan te passen.

Zolang u kunt zich aanmelden voor ouderlijke voordelen?

In principe kunt u een aanvraag voor kinderbijslag voor de eerste 12 maanden van het leven, je baby alleen. Ook al is uw partner voor ten minste twee maanden verzocht ouders geld, kunt u uit te breiden tot 14 maanden in de periode. De zogenaamde "partner maanden" worden vaak aangeduid als "vaderschapsverlof", omdat de vaders, of helemaal niet, meestal alleen aanspraak maken op rekening te houden met de minimale periode.

Een voorwaarde voor de partner maanden dat het inkomen van de partner door het verzorgen van het kind daadwerkelijk wordt verminderd. Als uw partner is dus niet eerder gewerkt, mag hij geen partner maanden van toepassing. Partner maand door de manier, niet alleen van de ouders voordeel kantoor, maar ook zeven weken van tevoren moet worden gegeven aan de werkgever.

Maakt een uitzondering wetgevers voor alleenstaande ouders vóór, wie kan de partner zelfstandig betrekking hebben de volledige 14 maanden van het leven. Om dit hoef je alleen maar om te bewijzen dat je de voogdij en het kind in de eerste plaats leeft in uw huishouden te doen. Als uw partner, bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte, kan niet alleen ook de zorg voor het kind, u bij ouderlijke voordelen voor 14 maanden van het leven. Belangrijk hierbij is een medisch attest of iets dergelijks als bewijs.

Invloed van de moederschapsuitkering

Moederschap voordelen zijn zwangerschapsuitkering van de ziektekostenverzekering, de werkgeversbijdrage aan zwangerschapsuitkering en vergoedingen voor civiele terwijl de beschermingsperiode moeder.
Maanden waarin je moederschap in beslag nemen, wordt verrekend met de kinderbijslag. De reden is dat moederschap een vergelijkbaar doel als de kinderbijslag te dienen. Dus twee maanden zwangerschapsverlof u tot een maximum van 10, als een alleenstaande ouder beweert 12 echte kinderbijslag maanden.
Meer informatie over hoe de naleving van de andere voordelen van invloed op de ouderlijke voordelen, kunt u in ons artikel te vinden "ouderlijke en werkloosheidsuitkeringen?".

Hoe kunt u kinderbijslag maanden best te verdelen?

Denk na over samen met uw partner, de periode waarvoor u wilt toepassen voor elke ouderlijke voordelen:

Flexibele lay-out: U hoeft niet op een stuk te nemen om de ouderlijke toelage betalingen af ​​te ronden. Het is bijvoorbeeld mogelijk, dat je eerst over te nemen om de derde en zevende tot veertiende maand van het leven, terwijl je partner tussen hen tijdens de pauze om thuis te blijven.

Gelijktijdig wordt: Als je dezelfde bezorgdheid kinderbijslag, de periode van de cursus dienovereenkomstig verlaagd. Stel dat beide ouders willen dat de dezelfde vordering ouderlijke voordelen voor de gehele periode. Dan krijgen ze elke maand dubbele covers, maar slechts zeven in plaats van veertien maanden van hun leven lang.

Extended betalingstermijn: Indien gewenst, kunt u dat u betaalt slechts de helft van het bedrag elke maand. Zo is de periode van de ouderlijke profiteren van 12 tot 24 of met partners maanden, 14-28 maanden van hun leven. Verdubbeld Aandoeningen zoals verminderde uur, daarna alleen van toepassing op de eerste 14 maanden van het leven van uw baby. Dan kunt u weer aan het werk als normaal en te krijgen, in aanvulling op uw salaris, betaalde maandelijks een halve set van de ouderlijke voordelen.

Voor specifieke vragen, de autoriteiten u kan zeker helpen op de site. Maar er is veel meer informatie over de ouderschapstoelage en het ouderschapsverlof vindt u ook bij ons, bijvoorbeeld over hoe je het berekenen van de hoeveelheid van de ouderlijke uitkering op voorhand.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1