Welk kinderzitje heeft uw kind?

Als uw kind moet rijden in de auto, vooral een belangrijk: de juiste kinderzitje. Maar wat je in gedachten? Lengte, gewicht of leeftijd? Wat op welke leeftijd je kind nodig heeft voor een kinderzitje op deze wiki.

Voor ouders is het vaak moeilijk om de juiste auto stoel te vinden voor hun kind omdat de keuze en aanbod op de markt gestaag groeit. Een geschikte kinderzitje niet alleen de grootte maar ook voor het gewicht van het nageslacht. Om deze reden, kinderzitjes zijn verkrijgbaar in winkels in vijf categorieën die laten zien, afhankelijk van leeftijd, gewicht en de grootte van de verschillende voordelen, alsmede regels met betrekking tot installatie en het gebruik. Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over de vijf gewichtsklassen groepen kunnen vinden.

carriers zuigeling max: Groep 0 en 0+. 13 kg en ongeveer 1 ½ jaar

Pasgeborenen en zuigelingen tot een maximaal gewicht van 10 kg (0) en 13 kilogram (0+) worden vervoerd in de zogenaamde kinderzitjes in de auto. Kinderen tot 90 cm kunnen rijden in dit kinderzitje klasse. Dit komt ongeveer overeen met maximaal 18 maanden.

Autostoeltjes altijd achterwaarts gemonteerd in het voertuig, zodat de baby altijd getransporteerd tegen de rijrichting. Dit vereist dat de nieuwe i-size controle. Infant dragers worden gebruikt voor baby's veiligheid bij een frontale botsing, als de ruggengraat van de baby's is niet volledig ontwikkeld en de druk in deze positie is beter verdeeld.

Kinderen zijn bevestigd in een babydrager met geïntegreerde gordelsysteem, de bevestiging van het kinderstoeltje uit de auto loopt over een driepuntsgordel systeem of ISOFIX. Een nieuwe kinderzitje op een hoger gewicht groep is nodig als de bovenkant van het hoofd van de baby's is niet langer veilig in hun schelpen.

Groep 0+ en I: Combi biedt plaats aan max. 18 kg en 4 jaar

Totdat kinderen zijn ongeveer vier jaar oud en een gewicht tot 18 kg groep zetels 0+ / I zijn geschikt. Vooral in de afgelopen jaren, heeft in dit kinderzitje klasse wat veranderd en verbeterd. Ouders die willen investeren in een stoel groep 0 + / I, werken het beste op de zogenaamde Reboardern, voor kinderen tussen één en vier jaar gaan veiligste in deze stoelen.

Zelfs de Reboarder wordt gekenmerkt als het kinderstoeltje door een omgekeerde montage van. Een lichaamsgewicht van 9 kg Kinderen kunnen gebruik maken van de Reboarder ook vooruit kijken. Een geïntegreerd gordelsysteem voorziet in de veiligheid van het kind, de montage van de zitting plaatsvindt met een 3-punts gordel of ISOFIX.

Groep I: 9 zetels tot max. 18 kg, ongeveer 9 maanden tot 4,5 jaar

Het gewicht groep I is bedoeld voor kinderen 9-18 kg lichaamsgewicht. Dit komt overeen met een geschatte leeftijd van 9 maanden tot 4,5 jaar. Ook in deze groep stoelen met temperatuurregeling kan worden gebruikt (bijvoorbeeld harnas) in of tegen de rijrichting.

Een ander systeem wordt gekenmerkt door een arreteerlichaam, zoals een Bauchtischchen. Bij een frontale botsing, dit systeem is minder belastend voor het kind dan bijvoorbeeld een stoel met harnas. De stoelen zijn ook gemonteerd op de driepuntsgordel systeem of ISOFIX.

Groep I / II / III: Mitwachsende zitting 9 tot max. 36 kg ongeveer 1 tot 12 jaar

Groei mee met de kinderzitjes zijn meestal het resultaat van een compromis. Als kinderen van een dergelijk groot verschil in leeftijd zeker moet gaan zitten in deze stoelen zijn stoelen die groep een combinatie van de groepen I, II en III. Het is een kinderzitje met geïntegreerde lendensteun en kussen gevolgen voor het kind. Het vastzetten van de zitting door het driepunts gordelsysteem. Voor ouders is het belangrijk om te weten dat hun kinderen ook in deze combinatie heeft een zitje goede slaaphouding met het lichaam proporties van het gewicht klasse I.

II / III: Stoelen 15-36 kg, ongeveer 4-12

In kinderzitjes van Groep II / III is een kinderzitje, gedeeltelijk met rug of slaap ondersteuning van het kind. over de drie-punts gordel worden opgeslagen kinderen van deze leeftijdsgroep. Zodat de band niet in de nek van het kind, moet de schouderband altijd draaien gecentreerd over de schouders van het kind. Evenzo moet de heupgordel worden doorgenomen ontvangen riemklem zodat deze niet kan verschuiven in een ongeval in het buikgebied.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 86