Wettelijk recht op een kleuterschool plaats

Een wettelijk recht op een kleuterschool plaats, ieder kind onder de leeftijd van drie. Maar wat gebeurt er als je de ruimte wordt ontzegd in de kleuterschool van uw keuze? Ontdek hier wat wettelijk recht doet uw kind naar een kinderdagverblijf en wat u kunt doen in deze situatie.

Wettelijk recht op een kleuterschool plek?

Wettelijk recht op een kwekerij plaats heeft sinds 1996 in Duitsland door de wet elk kind onder de leeftijd van de leeftijd van drie tot ze beginnen school. De claim uitsluitend een halve dag plaats. Sommige kleuterscholen bieden zelfs kleuterschool plaatsen voor het tweede jaar. Bij de registratie voor de kleuterschool criteria van apparaat naar apparaat zijn verschillend. De kwekerij heeft het recht om kinderen te weigeren als andere kandidaten hebben voorrang op de wachtlijst op basis van uw criteria. Normaal gesproken zijn de criteria in lijn met de filosofie van de steun van de kleuterschool, zodat de instelling die de kleuterschool financiert. Dat is waarom je je zou moeten overwegen precies of de kleuterschool van uw keuze echt past bij uw familie en uw kijk op de wereld. Informeer bij verschillende kleuterscholen in uw regio op basis van de criteria en uw kind het beste registreren op verschillende kleuterscholen, wat je wilt.

Weer te geven op de kleuterschool

Kinderen rugzak in bruin met twee kleine vossen vooruit opZodat uw kind alle belangrijke dingen kan nemen met de kleuterschool, adviseren wij een kleine rugzak. We vinden de Casual Mini Backpack met de zoete vos motief erg passend. We hebben de rugzak op Amazon gevonden.

Wettelijk recht op een kleuterschool plaats: Verschillen tussen de staten?

De regelgeving met betrekking tot het wettelijke recht om een ​​kleuterschool plaats variëren sterk binnen Duitsland. Verschillende landen hebben verschillende regels om hun kind en jeugdzorg wetten aangenomen.

  • Baden-Württemberg, Beieren, Berlijn, Bremen, Hessen, Nedersaksen, Noord-Rijnland-Westfalen, Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein: In deze staten kinderen vanaf de leeftijd van drie tot schoolleeftijd recht op een plaats in de kleuterschool, ongeacht het onderwijs en de arbeidssituatie van zijn ouders. De vordering is voorzien van een dagelijkse begeleiding van vier uur.
  • Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saarland: In deze staten elk kind vanaf de leeftijd van drie tot leerplichtige leeftijd recht heeft op een kwekerij plaats, ongeacht het onderwijs en de arbeidssituatie van zijn ouders. Het recht bestaat uit een dagelijkse verzorging periode van zes uur.
  • Hamburg: In Hamburg, elk kind vanaf de leeftijd van twee jaar oud hebben recht op een dagelijkse vijf-uurs verzorging met een lunch in een kleuterschool, ongeacht de tewerkstelling van de ouders.
  • Rheinland-Pfalz: In Rijnland-Palts, elk kind vanaf de leeftijd van twee jaar oud en in aanmerking komen voor een zeven-uurs zorg in een kleuterschool.
  • Saksen-Anhalt: In Saksen-Anhalt kinderen met hun geboorte een wettelijk recht op een plaats in de kleuterschool. De vordering omvat als onderdeel van de openingstijden van de kleuterschool dagelijkse zorg voor vijf of tien uur, afhankelijk van de tewerkstelling van de ouders.
  • Thüringen: In Thüringen, heeft elk kind bereikt de leeftijd van één jaar of ouder zijn om leerplichtig zijn, hebben een wettelijk recht op een full-time zorg, onafhankelijk van het onderwijs en de arbeidssituatie van zijn ouders. De conclusie omvat als onderdeel van de openingstijden van de kleuter dagelijkse verzorging van tien uur.

Wettelijk recht en toch geen kleuterschool?

Als u een wettelijk recht op een kleuterschool plaats hebben, maar kan niet hebt, moet je eerst contact opnemen met de gemeente. De bureaus voor jeugdzorg moeten helpen u een plaats in een ander te vinden, "redelijk" kleuterschool. Dit betekent: Ten minste een halve dag zorg in een kleuterschool, die niet meer dan een half uur weg van huis. De naburige gemeenten zijn niet verplicht om een ​​plek beschikbaar te bieden aan uw kind. Rapportage aan bij Bureau Jeugdzorg aan je einde te houden in geen geval staat je kind in ieder geval op tijd zonder een plek.

Wettelijk recht op de kleuterschool uitvoerbaar zijn?

Het wettelijk recht op een kleuterschool plaats wordt gegarandeerd door de wet in Duitsland en dus ook afdwingbaar zijn. Maar hoe zou je iets dat niet bestaat in sommige steden, vooral grote steden aanklagen? Veel ouders krijgen dus niets en hebben een alternatieve zorg te zoeken voor hun kind. Als er geen kwekerij plaatsen beschikbaar zijn, moeten ouders hun kinderen te brengen om bijvoorbeeld een gastouder. Dit dient tussen de drie tot vijf kinderen, waarvan sommige zelfs buiten de reguliere openingstijden van een kleuterschool. De kosten worden hier behandeld als een functie van de desbetreffende tariefstructuur van de gemeenschap. Veel gemeenten staan ​​in voor een gastouder ten koste van de kleuterschool en de ouders nemen de rest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 89