Wettelijke regelingen op autostoeltjes

De wet bepaalt hoe en tot welke leeftijd kinderen moeten worden beveiligd met een ritje in de auto. Hier kunt u lezen over wat u op moet letten en volg de gevolgen op verzet.

Hoe worden de kinderen mogen deelnemen?

Tot een hoogte van 150 cm en een leeftijd van 12 jaar, moeten kinderen beschermd worden door een geschikte kinderzitje tijdens het rijden in de auto. Oudere kinderen moeten ook worden bevestigd dat de driepuntsgordel ligt net en veilig als bij volwassenen. De respectieve autostoel gordelhaak dient om te voorkomen stijgen van de heupriem bij een ongeval aanwezig. Kinderzitjes van alle gewichtsklassen groepen moeten altijd overeenkomen met het gewicht en de grootte van het kind, kan worden gemonteerd op de aangewezen plaats en worden goedgekeurd voor de auto.

het keurmerk

Voor het kopen van een kinderzitje op de oranje keurmerk, dat is meestal te vinden op de zijkant van de stoel is van toepassing op de ouders te respecteren. Omdat elk kinderzitje moeten officieel worden goedgekeurd. Het keurmerk is wegens voldoende informatie, zoals informatie over gewichtsklasse, de testnorm en ontvankelijkheid. Meer gedetailleerde informatie over de inspectie sticker vindt u in ons artikel "Het kinderzitje zegel van goedkeuring".

De i-size controle in autostoeltjes

Parallel aan ECE-reglement 44, moet worden gebouwd volgens de bepalingen in het kinderzitje in heel Europa moet worden goedgekeurd, werd gelanceerd in augustus 2013 alternatieve test standaard genaamd ECE-R 129, ook bekend als i-size. De i-regelingsmiddel is voorzien kinderzitjes met Isofix basis en voor meer veiligheid bij het vervoeren van het kind. De richtlijn schrijft voor dat kinderen moeten worden gesteund om de leeftijd van 15 maanden tegen de rijrichting. Meer gedetailleerde informatie over de ECE-R 129 kunt u in het artikel "Wat is i Grootte?" Gelezen.

airbag markering

Heeft uw auto een passagier airbag, moet het met een waarschuwingsetiket worden gemarkeerd. Dit is niet het geval is, bedreigd door een waarschuwing geld dat is in de afwezigheid Sticker 5 €. Je montierst ondanks "scherp" airbags een naar achteren gericht kinderzitje, dat moet je verwachten van een borgsom van 25 €. Bij beschadiging kan een overtreding leiden tot een vermindering van de schade.

De airbag kan met de hand, maar in veel auto's worden uitgeschakeld. Echter, het moet eerst worden opgezocht in het voertuig handboek, of en hoe de passagiersairbag uit te schakelen. Er wordt opgemerkt wanneer een kinderzitje in beginsel verboden is in de passagiersstoel. In ieder geval, de uit-airbag moet opnieuw worden gecontroleerd voorafgaand aan elke rit om mogelijke risico's voor uw kind in een kinderzitje te voorkomen.

Straf voor overtreding

Wie heeft er een kind slechts door middel van de gordel voor volwassenen in de auto, moet rekening houden met een waarschuwing tegen betaling van € 30, een aantal van de kinderen zelfs met 35 €. Als kinderen volledig onbeveiligd worden vervoerd, een boete van 40 € met een kind en een boete van € 50 voor meer kinderen, in beide gevallen, een punt in Flensburg is te wijten. 30 € gaat ook uit wanneer de gebruikte autozitje niet werd gebouwd volgens de huidige testnorm ECE R 44/04 of ECE R 44/03 en nog toelaatbaar is verouderd dienovereenkomstig.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 20